2011/09/28

Inför Malmö FF - FK Austria Wien (EL)

Ett kärt återseende
Andra matchen i Europa League är ett kärt återseende som spelas hemma på Malmö Stadium, som den heter i europaspelet, mot Austria Wien. Austria Wien får ses som ett tämligen anonymt lag i dagens fotbollseuropa och hamnade på en tredjeplats i ligan ifjol. Austria Wien spelar liksom AZ Alkmaar ett 4-2-3-1 system. Roland Linz är lagets stora stjärna och han stod för 20 mål på 34 matcher i ligaspelet förra säsongen. Så här långt in på årets säsong huserar Wien på en tredjeplats i ligan och Linz har redan hunnit med att göra 6 mål på de 8 inledande omgångarna i ligan. Wien förlorade första matchen i Europa League på hemmaplan mot Metalist med  2-1.

Att se upp med
Den andra spelaren man måste se upp med är Zlatko Junuzovic som oftast spelar som vänsterytter men som ibland används som central offensiv mittfältare. Januzovic står för en del målgivande passningar och gör även själv en del mål. De två andra spelarna jag vill nämna är Grünwald som ofta spelar på det defensiva mittfältet samt Barazite som ofta spelar högerytter men som även kan användas i anfallet eller till vänster på mittfältet. De tre ovan nämnda spelarna har alla gjort vars två mål i ligaspelet så här långt. På mitten har man även tjecken Thomas Jun som har tio A-landskamper med Tjeckien på sin meritlista.

Vinst ett måste
Det är som så att MFF måste vinna denna matchen om man över huvudtaget ska ha en chans att gå vidare från gruppspelet. Wien är dessutom troligtvis det lag man har störst chans att vinna mot. Jag tycker inte MFF ska visa någon överdriven respekt för Wien utan spela sitt spel. Nycklarna är såklart vårt fina djupledsspel samt vårt kantspel. Jag hoppas att Norling även placerar Daniel Larsson på bänken och spelar Ranegie tillsammans med Dardan idag. Larsson är dessutom en utmärkt inhoppare att slänga in mot trötta backar i andra halvlek. Den viktigaste uppgiften tror jag Daniel Andersson tilldelas och det är att hålla koll på Linz, honom får man inte ge några gratis chanser. Det blir nog Wilton centralt tillsammans med Ivo innan han flyger hem till Brasilien och sin nyfödde son.

Linz och Barazite visar sin målfarlighet mot rivalerna Rapid Wien





2 kommentarer:

  1. Att bara döma av matchen ovan verkar Österrikiska ligan vara i paritet med allsvenskan, de känns ganska stillastående och lyckas spela runt nära straffområdet. Stor chans för triumf alltså!

    SvaraRadera
  2. Jag känner nog som dig. Tempot verkar vara ungefär detsamma som här hemma. Detta måste vi ta hem.

    SvaraRadera