2011/09/06

Domen har fallit

Fem veckor efter att den avbrutna matchen mellan Malmö FF och Djurgården spelats så kom domen som alla väntat på.  Jag tror att en majoritet hade förväntat sig en dom som skulle tilldela Malmö FF segern med 3-0 då de kastade bangersen kom från Djurgårdssektionen. Domen lyder:
 "att den avbrutna matchen mellan Malmö FF och Djurgården ska spelas om i sin helhet."  
Detta innebär att Malmö FF inte ens får behålla sin ledning med 1-0 som man gjort genom Dardan Rexhepi. I disciplinämndens bedömning kan man läsa: 
"Vad gäller frågan varifrån knallskotten kommit talar flera omständigheter för att dessa kommit att hanteras av supportrar som vistats på södra läktaren dvs. den del som avdelats för Djurgården. För ett sådant synsätt talar det faktum att pjäser påträffats där och att - vilket framgår av Djurgårdens egen utredning - djurgårdsanhängare redan vid marschen genom staden före matchstart till arenan kastat ett antal knallskott. Genom de vittnesattester som Malmö ingett till nämnden framgår av iakttagelser, såväl grundade på upplevelser av ljud som synintryck, att under matchen knallskott briserat i anslutning till södra läktaren."  
Vidare kan man läsa ur diciplinnämndens dom att man inte kan till dela Malmö FF segern för att: 
"Disciplinnämnden konstaterar dock att det vid granskningen av den omfattande bevisning som framlagts inte förekommit något som visar att någon handrörelse eller annat förekommit som innebär att någon inom Djurgårdsområdet kastat eller befattat sig med något knallskott"
Detta innebär i praktiken att om ens lag ligger under så kan man slänga in ett eller flera knallskott. Det är dock viktigt att man gör detta så att ingen kamera fångar själva kaströrelsen. Detta kan man göra längst bak i en klack där man är skymd och sedan lobba in bangersen. Resultatet av disciplinnämndens sätt att resonera blir omspel där man startar om helt från matchens början med ställningen 0-0. Giljotinen har precis avrättat Malmö FF. Det är Svenska fotbollsförbundet som är giljotinen.

Personligen hoppas jag och tror att MFF kontaktar juridiskt toppkompetens och driver detta så hårt och så långt man kan i alla möjliga instanser. En sak ska man komma ihåg och det är att Svenska Fotbollsförbundets disciplinnämnd inte är någon domstol utan en helt vanligt idrottsnämnd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar