2011/09/14

Europa League

I lottningen inför Europa League så fick MFF följande motståndare: AZ Alkmaar, FK Austria Wien och FC Metalist Kharkiv.

AZ Alkmaar
Jag tycker rent personligen att man har relativt bra koll på AZ Alkmaar med Rasmus Elm och Pontus Wernblom i laget. Man har tidigare haft Ari Ferreira i laget som tidigare spelat i Kalmar men han har nu flyttat till Spartak Moskva. AZ Alkmaar har hittills haft enorma problem med sitt bortaspel i europaspelet och speciellt mot nordiska lag. Senast förlorade man bortamatchen mot Ålesund med 2-1 i play-off spelet till Europa League. AZ gick vidare tack vare att man vann det andra mötet hemma med hela 6-0. MFF har chans att både ta poäng och vinna på hemmaplan mot AZ.

FK Austria Wien
Austria Wien är ett nostalgiskt återseende från -79 men Wien är ett lag som för en anonym tillvaro i fotbollseuropa. MFF bör ha en god chans att ta poäng mot Wien i båda matcherna. Austria Wien hamnade på tredje plats i ligan ifjor och deras största stjärna är anfallaren Roland Linz. Wien gick vidare till Europa League genom att vinna hemma mot Gaz Metan från Rumänien med 3-1 genom ett mål av Linz och två av Barazite. I Rumänien förlorade man returen med 1-0 men gick vidare ändå med totalt 3-2.

FC Metalist Kharkiv
Metalist Kharkiv är det lag jag allra minst ville ha i vår grupp. Dels för att ingen känner till detta lag från Ukraina och då tror de flesta att de inte är bra. Metalist nådde gruppspelet genom att spela 0-0 hemma mot det franska laget Sochaux för att sedan vinna på bortaplan med hela 4-0 genom mål av Sosa, Taison och tvåmålsskytten Cristaldo. Som ni kanske märker är ingen av målgörarna från Ukraina. Metalist hade i sin laguppställning mot Sochaux inte mindre än nio spelare från Sydamerika.

Metalist spelar en offensiv fotboll och spelar gärna med stort bollinnehav. Metalist spelar på Metalist Stadium som tar in drygt 41000 åskådare och deras stadion ska vara en av arenorna under EM 2012. Senast Metalist spelade i Europa League var säsongen 2008/2009 då man slog ut Besiktas i play-off matchen och sedan vann gruppspelet mot lag som Galatasaray, Olympiakos och Benfica. Vidare slog man ut Sampdoria med totalt 3-0 för att sedan åka ut mot Dynamo Kiev i sextondels finalen. Här får MFF en riktigt tuff motståndare och jag ser Metalist som klara favoriter till gruppsegern.

Sosa, Taison och Cristaldo in action mot Sochaux


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar