2011/09/12

Matchanalys IFK Göteborg – Malmö FF (AS)

En match som förtjänade mål
Årets klassikermöte slutade mållöst efter en drös chanser åt båda håll. Supportrarna inledde matchens första tio minuter med tystnad som en manifestation för uppropet positiv läktarkultur. MFF ställde upp med absolut bästa manskap förutom Pontus Jansson som drabbats av sjukdom. Yago Fernandez ersatte honom i backlinjen. MFF började matchen trögt och med slarvigt passningsspel medan Göteborg såg mer hungriga ut och vann de flesta andrabollarna. MFF jobbar sig in i matchen och i den 35:e minuten får Ranegie ett friläge efter att ha tryckt bort Dyrestam men Erik Dahlin räddar. Bara några minuter senare reflexräddar Erik Dahlin en nick på hörna från Ranegie från nära håll. En riktigt svettig räddning av den högre kalibern.

Erik Dahlin, en räddande ängel
I andra halvleks 58:e minut vek Robin Söder in i banan från högerkanten och drog på ett skott som gick klockrent i Johan Dahlins vänstra stolpe. Göteborg för spelet ganska mycket under andra halvlek men MFF skapar de bästa chanserna. Ranegie fortsätter bränna chanser, först framspelad av Daniel Larsson i den 61:e minuten där Ranegie får på ett svagt avslut, sedan räddar även Erik Dahlin ett bra läge i slutminutrarna där Ranegie än en gång inte lyckas få till avslutet. Matchens gigant var Erik Dahlin i Göteborgs mål men även Johan Dahlin var duktig. Mathias Ranegie får ta på sig att vi inte får med oss tre poäng från den här matchen. Ranegie är köpt för att göra mål och nu är det dags att leverera.

Annars lyckades MFF bra med att neutralisera Tobias Hysén vilket är en av nycklarna om man vill vinna mot IFK. MFF lyckades även med djupledsspelet mot Ranegie vilket sårade Göteborgarna rejält men de hade Erik Dahlin som en räddande ängel. MFF lyckades även ganska bra med att neutralisera Söder, som förvisso hade ett skott i stolpen och Selakovic. Jag vill ge Yago beröm som trots utebliven speltid går in och gör en solid insats. Jag önskar att Yago oftare fick chansen som mittback. Yago har hög högstanivå vilket han visade förra hösten och dessutom är han en mycket bra huvudspelare. Trots besvikelsen efter att ha tappat två poäng så var det ett steg i rätt riktning och en bra match att ha i benen inför mötet med AZ Alkmaar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar