2011/09/21

Inför Halmstad BK – Malmö FF (AS)

Spaniensatsningen som kom av sig
Halmstad satsade stort inför säsongen med sin nya spanska prägel. Man plockade in Pep Clotet Ruiz som huvudtränare från MFF. Man fyllde på med Real Madrid trion Raul Ruiz, Javi Hernandez och José Zamora. Vidare värvade man Ivan Diaz med ett förflutet i Espanyol samt målvakten Nauzet Perez. Jag tror att Pep är en bra tränare för vilket topplag som helst men inte för ett förväntat bottenlag med endast en etablerad(?) anfallare i Joe Sise. Vi vet alla hur det gick och nu är Pep och samtliga spanska spelare borta från klubben. Man parkerar sist i Allsvenskan på 14 poäng och har endast vunnit 3 matcher i år.

Ny tränare
Halmstads nya tränare blev Jens Gustafsson som tidigare haft hand om Halmstads U-21 lag. Man har också lånat in Joel Johansson från Elfsborg för att förstärka anfallet. Man har däremot tappat högerbacken Emil Salomonsson till IFK Göteborg. Michael Svensson har gjort comeback och startat fyra matcher men är avstängd inför kvällens match mot MFF.

Vad ska MFF se upp med
46 instläppta mål imponerar inte men HBK har spelat upp sig mot slutet. Bäste målskytt är Joe Sise med 5 mål och han måste MFF ha koll på. Joel Johansson som lånats in har stått för 2 mål sedan han kom och avgjorde senast man vann mot Trelleborg. Sise och Joel kommer troligtvis spela ihop i anfallet. Annars har man Marcus Olsson som speedig vänsterytter samt Görlitz som högerytter som i sina bästa stunder är en Allsvensk toppspelare. Görlitz har i år stått för 3 mål och 4 assist från mittfältet.

Hur vinner MFF
Detta är givetvis en match MFF bara ska vinna, på pappret åtminstone. Men i den mentala kollaps som MFF befinner sig i vet man inte vad man kan förvänta sig. Maken till håglöshet mot Gefle och TFF har jag inte sett på många år. Norling kommer tydligen köra med en identisk startelva från TFF matchen förutom Agon som har fallit bort pga skada. Troligtvis startar Durmaz till vänster och Hamad till höger. Det jag vill se nu är att man är distinkta i sitt spel, löper mycket och spelar ett aggressivt försvarsspel. I anfallsspelet vill jag se mindre bollkladd när chanserna väl dyker upp utan snabba avslut. Jag skulle önska att man flyttar upp backlinjen högre och försöker göra laget mer kompakt. Man får även hoppas även att tajmingen och tempot blir bättre i passningsspelet.


Mycket vatten har flutit under broarna sedan denna match





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar