2011/09/18

Inför Malmö FF – Trelleborgs FF (AS)

Derbydags
Mitt i allt matchande är det dags för derby, storebror mot lillebror. Det är den där matchen lillebror vill vinna nästan hellre än att stanna kvar i Allsvenskan. Dettta är årets match för Trelleborg och de har vanligtvis inget att förlora men nu är det annorlunda. TFF dansar på kvalstrecket och är i stort behov av poäng. Det är ofta motivation slår klass och varje gång MFF möter Trelleborg är det en risk att Trelleborg är mer motiverade. TFF är fullt med före detta MFF-spelare som inte vill något hellre än att sätta MFF på plats.

Hoten mot MFF
Trelleborg har ett par bra offensiva spelare som MFF måste se upp med och det är Fredrik Jensen, Marcus Pode och Kristian Haynes. Före detta Malmö spelaren Marcus Pode har gjort 8 mål och 3 målgivande passningar. Fredrik Jensen har haft det lite trögare i år med sina 7 mål och 4 assist men är alltid jobbig att möta med sitt ständiga löpande. Jensen slog till med två mål senast och verkar vara i form. Sist men inte minst måste man hålla ett öga på Kristian Haynes som även han gjort 7 mål i år. Största hotet mot MFF är omställningsspelet från Trelleborg där man kommer försöka nå Jensen i djupet där han är väldigt stark.

Hur vinner vi
Om sanningen ska fram så är Trelleborgs försvar direkt uselt. Man har haft enorma hål i sitt försvar och man har fått vittjat nätmaskorna inte mindre än 55 gånger. Jag undrar ibland hur Tom Prahl sover om nätterna för detta är inte likt hans lag. TFF har precis som tidigare år haft stora skadebekymmer men det är ändå på tok för mycket insläppta mål. Självklart är detta en svag punkt MFF måste ta till vara på för att lyckas vinna. Spelar MFF en snabb fotboll med få touch som vi vet att de kan, där man utnyttjar kanterna för att skaffa överlägen så bör MFF ta hem det här.

Tränarmatchen
Det jag tycker ska bli intressant är hur Tom Prahl tänker lägga upp sin taktik. Prahl har inte varit lyckosam de senaste åren mot MFF som nu är upp i fyra raka derbysegrar. TFF har i stort sett backat hem och spelat på kontring vilket har totalt misslyckats då MFF oftast fått första målet vilket har tvingat Trelleborg att börja anfalla. MFF har då inte varit sena med att utnyttja luckorna som uppstått och straffat Trelleborg rejält. Kommer Prahl försöka sig på något nytt som att spela med hög press fullt ut eller kommer han bara försöka trycka upp sitt lags utgångspositioner för att undvika bli tillbakapressade?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar