2011/09/09

Matchanalys Gefle IF – Malmö FF (AS)

MFF gick i Geflefällan
Som så många gånger förr så fastnade MFF i Gefles taktiskt utlagda nät. Precis som jag skrev inför matchen så blir det mycket svårt om Gefle får första målet vilket de fick. Jag påpekade även att man inte får ge bort några kontringar vilket föranledde både 1-0 och 2-0. MFF började bra med fina spelvändningar av Ricardinho och Aubynn. Man höll ett bra bolltempo och spelade med få touch. Geflespelarna fick slita för att få tag i bollen. Detta varade fram till den 22:e minuten då en långboll slogs mot Jakob Orlov som var ensam mot både Daniel Andersson och Markus Halsti. Trots detta tar Markus Halsti än en gång ett mycket konstigt beslut i en viktig situation genom att dra Orlov i tröjan mitt framför domaren. Straffen må vara lite billig men Halsti har bara sig själv att skylla.

En olycka kommer sällan ensam
Sedan började hällregnet och det såg ut som ett monsunregn hade dragit in över Strömvallen. Geflespelarna njöt säkerligen över detta. MFF har en riktigt bra förstaelva men så fort någon ur denna förstaelva försvinner sker en kvalitetsförsämring. Detta märktes tydligt igår. Markus Halsti gör en onödig tröjdragning som orsakar en straff. Miljan Mutavdzic tappar bollen i en omställning för MFF som siste man på mittfältet vilket föranleder Dahlbergs kanon upp i krysset i 77:e minuten.

Miiko Albornoz är så rädd för att bli av med bollen att han inte ens vågar utmana sin spelare. Albornoz stannar ofta upp och tittar efter någon att passa. Albornoz måste för det första ligga höre upp i sin utgångsposition och för det andra måste han veta vad han ska göra när han får bollen. Även om Albornoz skulle misslyckas fyra utav fem gånger när han försöker slå sin spelare så skapas ett överläge den gången han väl lyckas. Albornoz måste våga misslyckas samt bli mer direkt i sitt spel. Den bästa spelaren i MFF är Jimmy Durmaz som visar hur en ytter ska agera. Oerhört skicklig på små ytor, rapp i steget och går ofta rakt mot mål.

Dagens applåd
Dagens applåd ska de himmelsblå supportrar ha som åkte hela resan upp till Gävle för att stå i hällregn i 90 minuter. Mathias Ranegie gjorde en godkänd debut men man ser att han behöver spela in sig i laget. Jag förstår att Norling vill rotera när vi kommer spela så många matcher på så kort tid men jag tycker att en spelare som Amin Nazari med sin energi, hade kompletterat Aubynn bättre än Miljan idag, som såg trött och loj ut. Till nästa match måste MFF ha bättre tändning och spela betydligt mer distinkt och man får absolut inte bjuda på så mycket som mot Gefle. Detta kan ha varit en bra väckarklocka inför fortsättningen av hösten. 

Highlights från matchen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar